Verandering doet leven

Verandering doet leven

Wat is het toch dat mensen niet van veranderen houden en in een weerstand modus gaan? Wat levert het op als je wel aan veranderingen doet? Wat levert het op als je blijft hangen in wat je altijd deed?

Vragen die de verwarring die veranderingen met zich meebrengen door ieders hoofd schieten. Nieuwe dingen zijn eng, onbekend en daarom willen we dat niet. Vasthouden aan dat wat we al kennen!! Herkenbaar?

En wat nu als je eens met een andere blik naar veranderingen kijkt? Wat nu als je een andere mind-set hebt waardoor je automatisch anders tegen veranderingen aan gaat kijken? Wat is het wat je dan ziet? En vooral, hoe helder is het wat je ziet? Is het datgeen wat je voor ogen had of geeft het een volledig nieuw beeld? Het antwoord is simpeler dan het geschetste. Het geeft mogelijkheden. Kansen om nog beter te worden en waarde toe te voegen aan wat je al bezit. Veranderingen zijn toevoegingen aan je reeds goede repertoire.

Neem een verhuizing. Wat is de grootste verandering aan een verhuizing? Een andere locatie, deĀ  rest blijft in hoofdlijnen hetzelfde. Het verschil zit hem in de bewustwording van een heleboel handelingen die je al zo vaak hebt gedaan dat ze volledig op de automatische piloot gaan. Een nieuwe route van en naar je huis brengt je bewustzijn over het hanteren van je gedrag in het verkeer weer op een gewenst niveau. Van dat niveau afwijken geeft aanrijdingen en ellende. Het toepassen van al je goede rijkwaliteiten in een nieuwe omgeving geeft je extra bagage in je repertoire en handelingen.

Alleen de betere managers weten het beste uit hun mensen te halen door kleine veranderingen toe te laten passen. Subtiele verhuizingen passen ze toe opdat de automatische handelingen worden fijn getuned en de werknemer steeds beter en beter wordt en op een zeer wenselijk niveau blijft.

Het is Mannen van Staal Coaching die juist die managers die dit ook willen kan helpen. Mannen van Staal is in staat om je de effecten van die kleine veranderingen bewust te laten ervaren. Je ontwikkelingen zullen toenemen en je repertoire wordt uitgebreid.

Verandering doet leven, laat je leven je veranderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.