Van sleutelfunctionaris naar frustratiefunctionaris

Laura komt moe en futloos thuis na de zoveelste dag waarbij de nieuwe HR manager zich heeft laten horen. Wat een mens., denkt Laura. Hoe krijgt ze het voor elkaar om in zon korte tijd de werksfeer te verpesten en zelf gewoon niets door hebben! Misschien is dat nog wel het ergste van alles! 

Laura gaat snel douchen en omkleden want ze had met Frits afgesproken om samen wat te drinken.  

Eenmaal aangekomen ziet ze Frits al zwaaien. Hij heeft weer een grote glimlach op zijn gezicht. Het gaat de laatste tijd erg goed met Frits want juist bij hem op het werk is er ontwikkeling die iedereen aanspreekt. De vergaderingen zijn aangepast, bedrijfsprocessen zijn op orde gebracht op een humane manier waarbij de leiding veel oog had voor de menselijke ontwikkelingen. De managers hebben veel tijd een aandacht geïnvesteerd in de medewerkers na hun Teamproces mastery nu 4 maanden geleden. Iedereen loopt dat stapje extra voor elkaar als het nodig is en niet alleen als men er om vraagt. 

Hoe gaat ie??, vraagt Frits aan Laura. Nou, heb je effe? Pfffff, wat een drama bij ons zeg!Laura steekt direct van wal. Zoals ik al appte hebben we een nieuwe HR manager. Nou dat is een vrouw die de wind er aardig onder heeft en daar waar het niet wil blaast ze de wind er wel onder! Ze is zo vreselijk eigen resultaat gericht dat ze de mens kant helemaal overslaat. Dus niemand wil dat stapje extra meer doen! En dat hadden we juist wel maar dat heeft ze binnen twee weken helemaal teniet gedaan. Ze eistons zelfs op. Ook mensen die op vakantie zijn moeten in hun vakantie actief deelnemen aan calls en moeten project gegevens inleveren. En dit alles onder dreiging dat ze anders van de projecten worden afgehaald!!! Ongekend dit. Je kunt je het effect op de meesten wel voorstellen! Het vervelende is dat ze een sleutel functie heeft en vanuit dat mandaat handelt. Maar van teamprocesmeesterschap heeft deze dame nog nooit gehoord. Managen doe je aan processen en leidinggeven doe je aan mensen. Daar heeft deze vrouw nog nooit van gehoord! Ze is zo vreselijk reactief dat het menig werknemer frustreert. Het zou haar helpen als ze eens met een heldere visie kwam of tenminste er naar vraagt en dan hoe wij daar in staan. Dan weet ze tenminste het vertrekpunt van ons team. Nu bepaald zij waarvan wij volgens haar moeten vertrekken! Hoe mis kun je de plank slaan??? Het levert alleen maar frustraties op. En het ergste van alles is dat ze het zelf niet door heeft hoe de sfeer per dag achteruit gaat! Ik kijk nu al uit naar de vakantie! Even geen HR-manager die rond loopt te bulderen!”  

En uitgezakt nipt Laura van haar  witte wijn! 

 

 En welk gevoel zou jij aan de HR manager terug willen geven?

Laat je reactie achter en win het gratis e-boek Teamproces Meesterschap.