Omgaan met onacceptabel gedrag

Wat doe jij om onacceptabel gedrag aan te pakken?

Onacceptabel gedrag, denk aan verbale- en fysieke agressie, is de afgelopen periode flink toegenomen. In het nieuws lees je iedere dag berichten dat er onacceptabel gedrag wordt vertoond. De bekende doelgroepen zijn NS personeel, onderwijs, mensen werkzaam in de zorg zoals ziekenhuizen en psychiatrische instellingen en mensen werkzaam in het gevangeniswezen. En wat te denken van deurwaarders, horeca personeel, bioscooppersoneel, boswachters, handhavers (zowel op land als op water), arbeidsinspecteurs en loketmedewerkers van bijvoorbeeld UWV of zwembaden, personeel van supermarkten en andere winkels? Zelfs lokale politici worden steeds meer geconfronteerd met gedrag wat niet meer acceptabel is.

Er is echter ook een toename van ongewenst en onacceptabel gedrag binnen de commerciële markten. Bedrijven en organisaties hebben last van mensen die onacceptabel gedrag vertonen. Intimideren, schelden en zelfs chanteren komen steeds vaker voor. Hier moet je als organisatie iets aan doen. Dit moet je niet willen!

Mannen van Staal organiseert workshops waar tools worden aangereikt om met onacceptabel gedrag om te gaan. Signalen te herkennen en juiste interventies te plegen. Dit geldt voor zowel verbale agressie als fysieke agressie. Hierdoor wordt de veiligheid van personeel vergroot en kan men dus gewoon het werk blijven doen zonder angsten te hebben voor onacceptabel gedrag van anderen. Je creëert een veilige werkomgeving waarin iedereen zich prettig voelt en dus productiever is. Als organisatie verlaag je tevens je PSA, de psychosociale arbeidsomstandigheden die vast zijn gelegd in de Arbo-wet. Je bent aantoonbaar pro-actief en een voorbeeld voor anderen.

Mannen van Staal maakt gebruik van gecertifieerde trainers die weten waar ze het over hebben en een bijdrage leveren aan het leren omgaan met onacceptabel gedrag.

Hoe sneller er wordt gereageerd, hoe beter het is voor het personeel en de organisatie. Niemand zit te wachten tot er weer mensen binnen de organisatie worden lastig gevallen. Welke organisatie wil met naam negatief in de publiciteit komen?

Doe er iets aan. Vul hieronder het informatieformulier in.
Voorkomen is beter dan genezen!


Graag zou ik workshop bijwonen of op mijn gewenste locatie georganiseerd zien worden.

[caldera_form id=”CF5c8e77a0e9897″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.