Goede operational managers ontwijken valkuilen

Ontwijken van valkuilen

In operational management worden besluiten nog steeds onder (tijds-) druk genomen en op basis van emotie. Geen enkele management opleiding leert de manager van de toekomst om effectieve besluitvorming te systematiseren. Hoe jammer is dat??

Nog steeds inefficient!

Teamleden doen voorstellen maar niemand gaat er op in. De voorstellen dwarrelen als sneeuw vlokken naar beneden en omdat niemand er op in gaat is de sneeuwvlok al verdwenen voordat hij de grond raakt. Niemand die zich meer serieus genomen voelt en de betrokkenheid van de medewerker is weg! Weg input, weg waardevolle medewerker. Deze teammanager staat er weer alleen voor en de afstand tussen werkvloer en management is wederom vergroot.

Inefficiënte managers nemen een besluit namens hun team! Terwijl veel teamleden niet eens zijn gehoord en dus wordt het recht op een mening van ze afgenomen. Ook deze teammanager vergroot in de besluitvorming het gat tussen werkvloer en management. 

Inefficiënte managers zijn meesters in het onder druk zetten van hun team bij een belangrijk besluit. “Hier zijn we het toch allemaal mee eens? Ja toch? Niemand kan hier op tegen zijn, hè!” Ongelooflijk maar waar, het gebeurt nog dagelijks dat dit soort managers in de positie zijn om beslissingen te nemen.

Het kan en moet anders want dit is niet gezond voor iedere organisatie. 

Hoe dan wel??

Een efficiënte manager hanteert een systematiek in het proces voor besluitvorming. 

Mannen van staal coaching hanteert een bewezen systematiek waarbij onder de meest extreme omstandigheden zeer effectieve besluiten worden genomen. Betrokkenheid en draagvlak is erg groot en door het volgen van deze systematiek wordt tijd en geld bespaard. Elementen uit six sigma en andere lean-management zijn na analyse bij klanten weg gelaten waardoor er een zeer efficiënt proces kant en klaar ligt te wachten om te worden geïmplementeerd in de organisatie. 

Op 25 en 27 juni organiseert Mannen van Staal open trainingen waar iedere leidinggevende de basis van het systematiseren van effectieve besluitvorming kan leren. Het is direct toepasbaar in de eigen organisatie. De stappen worden ervarend aangereikt, aansluitend via een metafoor nogmaals beoefend om het systeem direct in te trainen. Binnen een dag kan iedere manager de basis elementen leren en toepassen. Dit levert in zeer korte tijd enorm veel geld en tijd op voor de organisatie.

Dus waar is het nog wachten op? Wie wil er nu niet tijd en geld besparen? Creëer draagvlak bij de medewerkers en maak ze waardevol. Eén dag investeren levert een hoop geld en tijd op. Geen valkuilen meer waar managers in de eigen organisatie intrappen.

Wat heb je te verliezen?

Je hebt nog 1 week de tijd!! Neem nu alvast een effectief besluit en schrijf je in. Neem je vier mensen mee dan bij jij gratis! Dat is snel verdiend. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.