Expert worden?

Expert

Expert zijn of expert worden?

Experts, je ziet ze vaak in het nieuws om een mening te delen of een advies te geven. Maar wat maakt nu deze mensen tot een expert? En wellicht ook nuttig om te weten is hoe de media of andere mensen aan de gegevens van de expert komen.

Vaak zie je ook dezelfde experts aan het woord of in beeld. Denk aan de foto’s die iedere dag bij de diverse weerberichten op tv worden getoond. Als je nu vaker dan één keer zo’n foto van dezelfde maker terug ziet bij het weerbericht, is dat dan een expert in het expert zijn?

Expert
Expert worden of expert zijn? Teamproces management

In mijn opleiding tot teamproces management had ik een aantal voorbeelden van mensen waarvan ik dacht dat ze expert waren. Ze waren gedreven, wisten er veel van af maar bovenal stonden ze open voor nieuwe en andere inzichten. En het waren fijne mensen om mee om te gaan die zich niet beter of anders voordeden dan anderen. Het waren “vak-verslaafden” die je veel op details konden wijzen. Van dit soort mensen heb ik veel geleerd.

Opdrachtgevers vragen naar Mannen van Staal coaching vanwege een bepaalde expertise. De inzet van die expertise was voor mij niet meer dan normaal want ik deed gewoon wat er nodig was om de teams verder te helpen. Het duurde daarom ook niet lang of ik werd gevraagd om mijn expertise in te zetten voor multinationals. Dat zijn geen “kleine jongens” om het zo te zeggen. Organisaties die, naar mijn mening toen, zelf expert zijn. Maar dat zijn ze in hun eigen vakgebied en niet in het managen van teamprocessen. En dat terwijl teamprocessen de basis van hun internationale operational succes moet zijn. Ongeloof nam bezit van mij en daar moest ik wat aan doen! Het kan niet zo zijn dat organisaties het belang van teamproces management over het hoofd zien.

 

Onlangs werd ik door een nationaal overkoepelend orgaan gevraagd naar mijn mening en zienswijze. En daar zat ik aan de tafel met experts. Experts in hun eigen vakgebied, vak – idioten van de bovenste plank. Na de mooie bespreking besefte ik me dat ik werd gevraagd om mijn mening te delen en advies te geven. Iets wat experts doen. Expert in het vakgebied: teamproces management. En waarom zal ik die expertise niet delen? Het idee van een teamproces managementdag werd geboren. Tijdens de teamproces managementdag deel ik expertise omtrent hoe je teams kunt beïnvloeden om de gewenste operationele resultaten effectiever te bereiken. Maak gebruik van mijn expert status en grijp de kans om weer een stapje dichterbij je eigen expert status te komen. Schrijf je in zodra de aankondiging daar is en profiteer van een goede aanbieding en bonus. Op weg naar expert zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.